Lapte cu griș și dulceață ca-n copilărie

Și acum iubesc diminețile răcoroase și ploioase de toamnă, dar atunci le iubeam și mai mult. N-am pentru asta o explicație logică, dar am una culinar-emoțională. Mama ne trezea din așternuturile calde cu-n miros dulce de lapte cu griș pe care nu pot să-l uit. Afară ploua mărunt și pe măsuța înghesuită din bucătărie mă aștepta o porție generoasă cu dulceață de vișine deasupra.
Ingrediente
  • Pentru 4 porții:
  • 100 g de griș Raftul Bunicii
  • 500 ml lapte integral
  • 2 linguri de zahăr
  • câteva linguri de dulceață de vișine
Mod de preparare

Alege o cratiță norocoasă și în ea pune la fiert laptele cu două linguri de zahăr. Când aproape dă în clocot, adaugă grișul, într-o ploaie măruntă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul cu un tel.

Mai lasă-l un minut, două, să se îngroașe, apoi pregătește 4 forme rotunde în care să-l răcești. Umezește formele cu apă rece și umple-le cu griș cu lapte.

Așteaptă să se răcească puțintel, apoi răstoarnă conținutul formelor pe farfurii. Pune dulceață de vișine deasupra și savurează-l cu ochii închiși, la fel ca-n copilărie.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii