Lapte cu tocmagi ca la bunica

Dacă vrei să înlocuiești celebrele cereale cu lapte cu varianta autentic românească, atunci suflecă-ți mânecile și apucă-te de frământat! Tocmagii sunt tăițeii de casă pe care bunicile din Bucovina nu-i pun doar în supe și ciorbe, ci și în lapte dulce.
Ingrediente
  • Pentru 4 porții:
  • 150 g de făină 000 Raftul Bunicii
  • 1 ou
  • 3 linguri de apă
  • 1 litru de lapte
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
Mod de preparare

Primul pas este să frămânți aluatul pentru tocmagi. Iar pentru asta mestecă într-un bol făina cu oul și 3 linguri de apă. Vei obține un aluat tare pe care va trebui să-l întinzi cu sucitorul într-un strat subțire. Împăturește aluatul astfel încât să obții o fâșie lungă și taie tocmagii cu un cuțit ascuțit.

Pudrează-i cu multă făină și desfă-i să vezi cât de frumoși sunt! Fierbe-i în laptele cu sare și zahăr cam 3-4 minute. Presară scorțișoară măcinată deasupra și savurează un mic dejun autentic moldovenesc!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii