Frământă cu dragoste un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte bătut și unt topit. Presară fără zgârcenie făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire de jumătate de centimetru. Taie cu un cuțit romburi cu latura de 10 cm și apoi fă o mică încizie, ca un chirurg bucătar, în centrul fiecărui romb. Trece una dintre jumătăți prin centrul tăiat al rombului și ai obținut prima minciunică! Se spune că prima e mai grea, restul vor fi floare la ureche.
Acum încinge uleiul într-o tigaie înaltă și prăjește minciunelele câte 2-3 minute pe fiecare parte până devin rumene-aurii. Scoate-le cu grijă să se scurgă într-un bol tapetat cu șervețele absorbante. La final, stropește-le cu miere de salcâm și presară zahăr pudră și scorțișoară măcinată deasupra.
Poftă nebună!