Minciunele cu miere și scorțișoară

Urăsc minciunile, dar ador minciunele! Sunt delicioase și foarte puțin vinovate...
Ingrediente
  • 300 g de făină 000 Raftul Bunicii
  • 2 ouă
  • 100 g de unt
  • 100 ml lapte bătut
  • 50 g de zahăr
  • 10 g de praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • coaja de la o lămâie
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de miere de salcâm
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 1 lingură de scorțișoară
Mod de preparare

Frământă cu dragoste un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte bătut și unt topit. Presară fără zgârcenie făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire de jumătate de centimetru. Taie cu un cuțit romburi cu latura de 10 cm și apoi fă o mică încizie, ca un chirurg bucătar, în centrul fiecărui romb. Trece una dintre jumătăți prin centrul tăiat al rombului și ai obținut prima minciunică! Se spune că prima e mai grea, restul vor fi floare la ureche.

Acum încinge uleiul într-o tigaie înaltă și prăjește minciunelele câte 2-3 minute pe fiecare parte până devin rumene-aurii. Scoate-le cu grijă să se scurgă într-un bol tapetat cu șervețele absorbante. La final, stropește-le cu miere de salcâm și presară zahăr pudră și scorțișoară măcinată deasupra.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii