Mini Pavlova

Pavlova este de departe desertul meu preferat cu căpșune. Nu există nimic mai bun decât această combinație când vine vorba de aceste vedete ale primăverii. Pentru cei care își doresc un desert diferit pentru masa de Paște și o rețetă fără bătăi de cap, Pavlova este răspunsul. Eu am pregătit-o de curând pentru o cină cu invitați și am preferat să fac porții individuale, însă puteți face și un singur blat pe care să-l împărțiți după aceea.
Ingrediente
  • 4 albușuri
  • un praf de sare
  • 120 g de zahăr
  • 2 plicuri de zahăr cu vanilie
  • 1 lingură de oțet
  • 3 linguri de amidon
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 3 bucăți de fructul pasiunii
  • 500 g de căpșune proaspete
Mod de preparare

Încinge cuptorul la 120 de grade cu ventilația pornită și pregătește bezeaua într-un bol încăpător. Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă treptat zahărul și un plic de zahăr cu vanilie continuând să bați albușurile cu mixerul până se întăresc. Adaugă lingura de oțet și mixează din nou până când cristalele de zahăr se topesc. Ultimul pas din această etapă e să adaugi amidonul și să-l încorporzi în bezea.

Într-o tavă așternută cu hârtie de copt împarte bezeau în 5 sau 6 porții rotunde. Bagă apoi tava la cuptor pentru o oră și jumătate. După ce blaturile de bezea s-au răcit complet, acoperă-le cu un strat de frișcă. Smântâna trebuie să fie rece, de la frigider, iar bolul în care o bați, de asemenea. Adaugă doar un plic de zahăr cu vanilie pentru a o îndulci înainte de a o bate.

Taie fructul pasiunii în jumătate și pune pe fiecare blat conținutul fiecărei jumătăți. Decorează cu căpșuni și bucură-te de unul dintre cele mai simple și mai gustoase deserturi.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii