Mousse de ciocolată cu sirop de trandafiri

Prinţesa Polonic a descoperit de curând unul dintre cele mai mari izvoare ale fericirii: ciocolata! Nu glumesc deloc. O spun şi specialiştii! Ciocolata neagră cu un conţinut ridicat de cacao poate face minuni pentru minte şi corp. Iată doar una dintre reţetele fericirii:
Ingrediente
  • Ingrediente (pentru 6 porţii)
  • 150 g de ciocolată neagră, bucăţi
  • 1 baton de ciocolată cu lapte şi cereale (eu am folosit Unico de la Venchi)
  • 100 g de zahăr brun
  • 1 linguriţă de glucoză lichidă
  • 2 linguri de apă
  • 2 albuşuri de la 2 ouă ecologice
  • 100 ml de smântână dulce
  • 2 linguri de sirop de trandafiri (l-am găsit pe unul dintre rafturile Ciocolateriei Venchi de pe Calea Victoriei)
Mod de preparare

Băgaţi la congelator batonul de ciocolată cu lapte, topiţi de plăcere ciocolata neagră într-un vas la bain marie, puneţi pe foc zahărul cu apa şi glucoza lichidă şi bateţi albuşurile spumă. Adăugaţi apoi smântâna în ciocolata topită şi treptat, siropul obţinut din zahărul topit peste albuşurile bătute spumă. Continuaţi să bateţi albuşurile pe măsură ce încorporaţi siropul. La final încorporaţi şi siropul de trandafiri şi sosul de ciocolată. Scoateţi de la congelator batonul de ciocolată, înveliţi-l într-un prosop de bucătărie şi bateţi-l bine, ca pe un covor în Ajun de Crăciun. Presăraţi bucăţelele obţinute din batonul torturat în spuma de ciocolată, turnaţi-o cu grijă în pahare de martini şi pregătiţi frigiderul. Păstraţi mousse-ul de ciocolată la rece câteva ore. Savuraţi-l cu frunzuliţe proaspete de mentă.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii