Băgaţi la congelator batonul de ciocolată cu lapte, topiţi de plăcere ciocolata neagră într-un vas la bain marie, puneţi pe foc zahărul cu apa şi glucoza lichidă şi bateţi albuşurile spumă. Adăugaţi apoi smântâna în ciocolata topită şi treptat, siropul obţinut din zahărul topit peste albuşurile bătute spumă. Continuaţi să bateţi albuşurile pe măsură ce încorporaţi siropul. La final încorporaţi şi siropul de trandafiri şi sosul de ciocolată. Scoateţi de la congelator batonul de ciocolată, înveliţi-l într-un prosop de bucătărie şi bateţi-l bine, ca pe un covor în Ajun de Crăciun. Presăraţi bucăţelele obţinute din batonul torturat în spuma de ciocolată, turnaţi-o cu grijă în pahare de martini şi pregătiţi frigiderul. Păstraţi mousse-ul de ciocolată la rece câteva ore. Savuraţi-l cu frunzuliţe proaspete de mentă.
Poftă nebună!