Amestecă într-un bol cu istorie untul moale cu zahărul, zahărul cu vanilie și oul. Încorporează făina, sarea și praful de copt. Frământă cu trudă un aluat fraged, ușor de modelat și pune câte puțin în fiecare adâncitură a aparatului de făcut nuci.
Închide-l cu hotărâre și lasă-l pe flacăra aragazului câte 3-4 minute pe fiecare parte. Poți verifica din când în când dacă e gata. Ar trebui să capete o culoare rumenă-aurie.
Repetă operațiunea asta până termini aluatul sau până te plictisești, apoi apucă-te să dai la o parte excesul de aluat din jurul fiecărei jumătăți de nucă. Migală, nu glumă! Dar rezultatul final merită orice efort. Nimic nu se pierde, așa că tot ce rămâne se macină bine împreună cu miezul de nucă. Încinge apoi laptele, adaugă romul, cele 2 linguri de zahăr și miezul de nucă. Amestecă și ai răbdare până când nuca va absorbi tot lichidul. Tot ce-mi mai rămâne de făcut acum este să umpli fiecare jumătate de nucă și să lipești jumătățile între ele.
Pornește deasupra lor o mica furtună de zahăr pudră și nu te înfrupta încă! Așteaptă dacă mai poți până a doua zi!
Pofta nebuna!