Panna cotta cu dragoste

Delicată, ușor răcoroasă, cu textură fină care mângâie papilele, panna cotta face parte din categoria deserturilor cu care nu dai greș, dar pe care trebuie să le plănuiești cu ceva timp înainte. Se prepară extrem de simplu! Doar așteptarea e mai grea.
Ingrediente
  • Pentru 4 porții:
  • 300 ml smântână dulce (nefermentată)
  • 30 g zahăr brun
  • 1 jumătate de linguriță de vanilie (conținutul unui baton)
  • 3 foi de gelatină
  • fructe proaspete după preferință (zmeură, mure, rodie, coacăze)
Mod de preparare

Pentru a obține textura perfectă, e musai să respecți cantitățile indicate! De-a lungul timpului am încercat mai multe variante ale rețetei și crede-mă că o panna cotta prea fermă e total respingătoare, ca să nu vorbesc de panna cotta prea lichidă care e complet lipsită de farmec...

Așadar, pregătește cântarul de bucătărie și bifează lista de ingrediente!

Nu uita să pui foile de gelatină la înmuiat în apă rece, cu 5-10 minute înainte de a te apuca de treabă.

Într-o crăticioară toarnă smântâna, adăugă zahărul și vanilia, adu lichidul la punctul de fierbere, apoi adaugă gelatina înmuiată și amestecă folosind un tel, până când se dizolvă. Lasă vasul să se răcească puțin, apoi pregătește formele în care vei turna panna cotta. Eu am folosit o tavă cu adâncituri pentru brioșe. Am umezit cu apă rece formele și am turnat lichidul cu grijă. După ce s-a răcit complet, am băgat tava la frigider pentru 3 ore.

Cu multă răbdare și blândețe am scos apoi panna cotta din forme și am decorat-o cu zmeură proaspătă și mure. Fructele de pădure, ușor acrișoare, sunt alegerea ideală pentru acest desert.

Am savurat-o linguriță cu linguriță imediat după ce am scos-o din frigider!

Poftă bună și ție!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii