Papanași cum îi făcea bunica

Pentru mine rețeta aceasta înseamnă dimineți vesele și multe petrecute cu bunica Adriana, în inima Bucovinei. Eu culegeam ouăle din cuibar, bunica scoatea din strecurătoare brânza pusă de cu seară la scurs, iar moșul Vasile aducea un zahan de făină din pod. Papanașii apăreau și dispăreau ca prin minune din blidele de lut și partea cea mai bună era rapiditatea cu care se întâmpla totul. Iată rețeta magică a bunicii:
Ingrediente
  • 50 g de făină
  • 500 g de brânză dulce de vaci
  • 3 ouă
  • 40 g de zahăr
  • vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • ulei pentru prăjit
Mod de preparare

Primul pas este să alegi un bol încăpător în care să amesteci toate ingredientele de mai sus, mai puțin uleiul.

Pe acesta din urmă îl vei încinge într-o tigaie care a văzut multe la viața ei. Cu mâinile tale harnice și pricepute, pudrate bine cu făină Raftul Bunicii, vei modela papanași drăguți și rotunzi așa cum făceau și încă mai fac multe mame din Bucovina.

Așează-i pe o suprafață înfăinată și apoi așează-i cu grijă în tigaia încinsă. Prăjește-i la foc moderat câte 3 minute pe fiecare parte sau până devin rumeni-aurii. Scoate-i pe o farfurie așternută cu șervețele absorbante și apoi bucură-te de ei cu zahăr presărat deasupra.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii