Pască în cuib de ciocolată

E una dintre reţetele foarte dragi Prinţesei Polonic pe care mama i-o pregătea de Paşte atunci când era acasă.
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 150 g făină
  • 70 g zahăr
  • 100 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g ciocolată cu 70% cacao, topită
  • 10 g zahăr vanilinat
  • 10 g praf de copt
  • Pentru crema de brânză:
  • 900 g brânză dulce de vaci (sau ricotta)
  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • coaja rasă de la două lămâi
  • 50 g stafide sau caise confiate
  • 5-6 linguri de griş
  • Pentru glazură:
  • 50 g ciocolată cu 70% cacao
  • 15 g unt
  • 50 ml smântână pentru frişcă
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 3 ouă mici de ciocolată şi panglică pentru decor
Mod de preparare

Deşi avem de-a face cu multe ingrediente şi pare destul de complicat, nu e deloc aşa! Începeţi prin a încinge cuptorul la 180 de grade. Ungeţi bine cu unt o tavă cu fundul detaşabil şi pregătiţi blatul. Frecaţi oul cu zahărul şi zahărul vanilinat, adăugaţi laptele şi încorporaţi făina amestecată cu praful de copt cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, adăugaţi apoi ciocolata şi untul topit şi turnaţi compoziţia în tavă. Pasul al doilea e crema de brânză pe care o obţineţi foarte uşor amestecând bine toate cele 6 ingrediente. Turnaţi crema de brânză peste compoziţia de blat şi băgaţi tava la cuptor pentru 60 de minute. Verificaţi înainte de a scoate pasca din cuptor dacă este coaptă la mijloc cu ajutorul unei scobitori. Mai lăsaţi-o câteva minute dacă este nevoie.
Cât timp se răceşte pasca, pregătiţi glazura de ciocolată. Topiţi la bain-marie ciocolata şi untul şi amestecaţi-le bine cu smântâna pentru frişcă şi zahărul pudră. Turnaţi glazura peste pască şi nivelaţi-o.

Pentru un aspect de sărbătoare puteţi lega pasca cu o panglică şi o puteţi orna cu câteva ouă mici de ciocolată.

Poftă nebună şi Paşte Fericit!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii