Deşi avem de-a face cu multe ingrediente şi pare destul de complicat, nu e deloc aşa! Începeţi prin a încinge cuptorul la 180 de grade. Ungeţi bine cu unt o tavă cu fundul detaşabil şi pregătiţi blatul. Frecaţi oul cu zahărul şi zahărul vanilinat, adăugaţi laptele şi încorporaţi făina amestecată cu praful de copt cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, adăugaţi apoi ciocolata şi untul topit şi turnaţi compoziţia în tavă. Pasul al doilea e crema de brânză pe care o obţineţi foarte uşor amestecând bine toate cele 6 ingrediente. Turnaţi crema de brânză peste compoziţia de blat şi băgaţi tava la cuptor pentru 60 de minute. Verificaţi înainte de a scoate pasca din cuptor dacă este coaptă la mijloc cu ajutorul unei scobitori. Mai lăsaţi-o câteva minute dacă este nevoie.
Cât timp se răceşte pasca, pregătiţi glazura de ciocolată. Topiţi la bain-marie ciocolata şi untul şi amestecaţi-le bine cu smântâna pentru frişcă şi zahărul pudră. Turnaţi glazura peste pască şi nivelaţi-o.
Pentru un aspect de sărbătoare puteţi lega pasca cu o panglică şi o puteţi orna cu câteva ouă mici de ciocolată.
Poftă nebună şi Paşte Fericit!