Dacă aveți de gând să pregătiți această prăjitură absolut divină, e bine să vă hotărâți cu o zi înainte. Nu de alta, dar petalele de trandafiri cu care o veți decora au nevoie de un ritual special.
Veți avea nevoie de un penson, un albuș de ou, câteva linguri de zahăr și răbdare. Va trebui să dezmierdați fiecare petală în parte. Să o ungeți cu albuș pe ambele părți și să o tăvăliți, dar cu multă grijă, prin zahăr. Cam cum se tăvălește o prințesă simandicoasă, să spunem.
Odată operaținea încheiată, petalele trebuie să se usuce 24 de ore la loc călduț. Abia apoi devin demne de un desert ca cel pe care urmează să-l pregătiți!
Primul pas este să amestecați bine de tot cu ajutorul unui mixer untul și zahărul. Adăugați rând pe rând cele 3 gălbenușuri de la găini fericite, apoi încorporați făina, praful de copt și laptele bătut. Adăugați pulpa de fructul pasiunii, iar la final, cu multă grijă, albușul bătut spumă. Ungeți cu unt o formă specială de prăjitură și pudrați-o cu făină. Turnați compoziția în tavă și coaceți-o 40 de minute la 180 de grade Celsius.
Odată scoasă din cuptorul nemilos. Domnișorica prăjiturică trebuie să-și mai tragă sufletul în tavă cam 5 minute. Apoi o puteți răsturna pe un platou și-o puteți glazura.
Glazura se prepară în doar câteva secunde. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați zahărul pudră cu pulpa de fructul pasiunii într-un vas pe baie de abur. Nu mult, până se leagă puțin compoziția.
Domnișorica prăjiturică e gata pentru a fi savurată! Decorați-o cu petale de trandafiri și poftă nebună!