Prăjitură cu vișine

Am cam uitat rețeta asta într-un sertar al copilăriei, până-ntr-o zi, când am găsit vișine congelate într-unul dintre supermarketurile în care îmi fac cumpărăturile în Franța. N-am mai putut vedea nimic în fața ochilor până n-am scos minunăția din cuptor. E așa de simplă și de bună, încât copiii mei au îndrăgit-o de la prima degustare, ocazie cu care le-am promis că nu va fi ultima.
Ingrediente
  • 6 ouă
  • 600 g vișine fără sâmburi
  • 200 g făină
  • 120 g zahăr brun
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • vanilie
  • un praf de sare
Mod de preparare

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă. Adaugă zahărul și bate-le din nou până obții o bezea. Dacă întorci castronul cu fața în jos, bezeaua trebuie să rămână acolo. Adaugă rând pe rând gălbenușurile mixând. Apoi vanilia, făina în două etape și uleiul la final, dar înlocuiește mixerul cu un tel pentru a încorpora aceste 3 ingrediente.

Toarnă compoziția obținută într-o tavă, pune vișine pe toată suprafața prăjiturii și bag-o în cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 35 de minute. O poți savura caldă sau rece, cu zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii