Şi-acum să vă povestesc, dragii prinţesei, cât de simplu a fost: am caramelizat 150 g de zahăr brun şi l-am turnat aşa, fierbinte, într-o tavă rotundă.
Am rotit bine tava, astfel încât caramelul să se întindă peste tot, înclusiv pe părţile laterale şi l-am lăsat să se odihnească. Apoi am luat un vas încăpător şi am bătut ouăle spumă cu restul de zahăr şi extractul de vanilie. Am adăugat laptele şi am continuat să bat compoziţia bine, bine de tot. La final am turnat-o în tava în care s-a întărit caramelul şi am băgat-o la cuptor: o oră şi 20 de minute - o oră şi jumătate, la 160 de grade!
Mai e ceva important: crema de zahăr ars se coace în baie de aburi! Aşa că înainte de a pune tava în cuptor, aşezaţi-o peste un vas în care aţi pus apă. Prinţesa Polonic a fost scutită de această operaţiune pentru că noul ei cuptor de la Electrolux poate fi setat să gătească în baie de abur! Să ştiţi că e un cuptor foarte inteligent!
Crema de zahăr ars se răceşte la temperatura camerei şi se ţine câteva ore la frigider înainte de a fi savurată. Când musafirii sunt pregătiţi pentru desert, trebuie doar să răsturnaţi tava pe un platou. Se feliază, se decorează cu fructe proaspete şi se consumă cu simţ de răspundere!
Poftă nebună!