Sfințișori sau mucenici moldovenești
E una dintre rețetele acelea dragi, care îmi amintesc de Bucovina și de bunicile mele gospodine. Și Adriana și Elvira își suflecau frumos mânecile și frământau un aluat din care împleteau cu migală colăcei de forma infinitului. Îi lăsau să crească puțin, apoi îi coceau în cuptorul cu lemne, îi însiropau cu apă și miere, apoi îi tăvăleau prin miez de nucă. În fiecare an, pe 9 martie, bucătăriile bunicilor mele erau locuri magice, iar super puterea de a transforma câteva ingrediente simple în textură și gust divin am moștenit-o cu bucurie. Astăzi împart cu voi una dintre cele mai dragi rețete ale copilăriei mele.
Ingrediente
- 500 g de făină
- 150 ml grăsime vegetală (eu am folosit ulei de cocos)
- 50 g de zahăr (am folosit zahăr brun)
- 7 grame de drojdie uscată
- jumătate de linguriță de sare
- 300 ml apă călduță
- 150 ml de miere
- 150 g de miez de nucă
Mod de preparare
Citeste si:
Comentarii