Sufleu de ciocolată cu rom

Sufleul de ciocolată poate fi o mică şi nevinovată plăcere pentru mulţi dintre noi, dar nu e şi cazul reţetei de faţă care sincer, e de-a dreptul obraznică! A fost preparată la palat numai din dorinţa prinţului. V-aţi dat seama că obrăznicia vine din rom, chiar dacă proporţia e oarecum cuminte, însă rafinamentul vine mai ales din dragostea cu care veţi prepara această reţetă.
Ingrediente
  • 100 g de ciocolată cu un conţinut de 70% cacao
  • 4 albuşuri
  • 2 gălbenuşuri
  • 40 ml rom
  • 4 linguri de zahăr
  • 10 g unt
  • o lingură de cacao pudră
  • o lingură zahăr pudră
  • 4 cupe de îngheţată de vanilie, mentă proaspătă și sos din fructe de pădure pentru servit
Mod de preparare

Încingeţi cuptorul la 160 de grade şi ungeţi 4 vase mici, termorezistente, cu unt, apoi presăraţi-le cu cacao. Topiţi ciocolata la bain-marie şi bateţi albuşurile cu zahărul pe care îl adăugaţi treptat până obţineţi consistenţa de bezea. Amestecaţi ciocolata topită cu gălbenuşurile şi cei 40 ml de rom, apoi, cu ajutorul unei spatule, încorporaţi cu grijă bezeaua. Puneţi compoziţia obţinută în formele termorezistente şi băgaţi-le la cuptor pentru 18 minute. Sufleul trebuie să crescă şi să formeze o crustă frumoasă la suprafaţă.

Se mănâncă pudrat cu zahar, cu zâmbetul pe buze şi lângă o cupă mare de îngheţată de vanilie.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii