Tartă cu ricotta și smochine

Când la porțile palatului bat musafiri de seamă, vă dați de 3 ori peste cap și ca prin minune va răsări în frigider o tartă suavă, subtil vanilată și-mbujorată cu felii de smochine și coacăze roșii. Adevărul e că nu-i chiar atât de simplă rețeta, dar nici complicată, aș zice. Vă explică de îndată Prințesa Polonic!
Ingrediente
  • Pentru aluatul de tartă:
  • 125 gr de unt
  • 50 gr de zahăr
  • 1 ou
  • 250 gr de făină
  • 1 linguriță de sare
  • Pentru crema de brânză:
  • 750 gr de ricotta
  • 3 ouă
  • 100 gr de zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • Pentru decor:
  • 6-7 smochine
  • câteva boabe de coacăze roșii
  • câteva frunzulițe de mentă
Mod de preparare

Amestecă fără griji untul cu zahărul, făina, oul și sarea și frământă voios un aluat gingaș. Întinde-l într-un strat de jumătate de centimetru grosime și așează-l într-o tavă pentru tarte cu fundul detașabil. Înțeapă-l fără milă cu o furculiță trufașă, apoi acoperă-l cu un strat de hârtie de copt și încă unul de boabe de fasole care să împiedice aluatul să crească necontrolat. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute.

Amestecă ricotta cu ouăle, zahărul și semințele batonului de vanilie și toarnă compoziția peste aluat. Urmează încă 25 de minute în care vei uita de tartă la cuptor.

Împodobește bucuria papilelor cu felii de smochine și mai las-o încă 10 minute la 180 de grade. La final presară deasupra boabe de coacăze roșii și frunzulițe tocate de mentă.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii