Tartă cu zmeură

Ingrediente
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahăr
  • 12 linguri de lapte
  • 1 linguriţă de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
  • făină cât cuprinde pentru crema fină de vanilie:
  • un baton de vanilie sau esenţă de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 45g amidon de porumb
  • 80 g de zahăr
Mod de preparare

O prinţesă duce-n spate o tartă şi jumătate! Şi nu exagerez deloc! E atât de fină şi răcoroasă încât niciodată una nu e de ajuns! Reţeta e simplă şi rapidă, fără prea mult timp petrecut în bucătărie.

Primul pas este să puneţi în frigider tava în care se va rumeni pătuţul pentru crema de vanilie. Ar fi indicat să stea acolo cel puţin o oră! Eu vă recomand o tavă cu fund detaşabil. O găsiţi la Ikeea şi costă în jur de 25 de lei.

Apoi faceţi aluatul şi îl întindeţi cu grijă în tava rece unsă cu unt topit şi tapetată cu o lingură de făină. Îl băgaţi la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, însă numai după ce aţi aşezat pe suprafaţa aluatului o folie de aluminiu unsă cu unt şi boabe de orez sau fasole uscată pe deasupra.

Cât timp aluatul se răsfaţă la cuptor, vă puteţi răsfăţa şi voi cu crema de vanilie: puneţi la fiert laptele cu păstaia sau esenţa de vanilie şi bateţi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. În gălbenuşuri adăugaţi apoi amidonul şi treptat, amestecând continuu, laptele, nu foarte fierbinte, din care aţi scos păstaia de vanilie. Amestecul obţinut se mai ţine pe foc până începe să fiarbă, după care se dă la rece.

Ultimul pas este să îndopaţi aluatul de tartă cu cremă de vanilie şi să acoperiţi totul cu un strat generos de zmeură! Se serveşte rece, de la frigider!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii