Tocinei reeditați

Tocineii făceau parte din meniul bunicii Adriana. Era un meniu invizibil din care eu comandam în fiecare zi câte o bunătate. Bunica mi-o pregătea rapid cu ingrediente proaspete din grădină, iar eu creșteam ca-n povești, veselă și plină de iubire.
Ingrediente
  • 800 g de cartofi românești Filiera calității Carrefour
  • 200 g de morcovi românești Filiera calității Carrefour
  • 3 ouă
  • 8 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare
  • ulei vegetal pentru prăjit
Mod de preparare

Rețeta tradițională din Bucovina nu conține morcovi, dar înlocuind o parte din cartofi cu aceste legume, tocineii au căpătat o culoare mai frumoasă dar și un plus de dulceață și vitamine. Dacă erau destinați desertului, atunci mama obișnuia să adauge pe lângă cartofi și 2-3 mere rase. Mai ales pentru gust.

Așadar, primul pas este să curățați cu simț de răspundere cartofii și morcovii și să-i dați fără milă prin răzătoare.

Lăsați-i baltă într-o sită până se scurg bine și bateți cu delicatețe cele 3 ouă într-un bol. Turnați ouăle bătute peste legume, adăugați sarea și făina și amestecați cu drag.

Plămădiți cu ajutorul mâinilor tocineii - niște chiftele plate de mărimea unei palme și prăjiți-i pe ambele părți până devin aurii.

Așteptați să se scurgă puțin de ulei pe un platou pe care ați așternut șervețele absorbante, apoi savurați-i!

Partea interesantă este că tocineii pot fi și fel principal și desert. Ca desert îi savurați cu zahăr ori dulceață deasupra, ca fel principal, cu smântână.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii