Rețeta tradițională din Bucovina nu conține morcovi, dar înlocuind o parte din cartofi cu aceste legume, tocineii au căpătat o culoare mai frumoasă dar și un plus de dulceață și vitamine. Dacă erau destinați desertului, atunci mama obișnuia să adauge pe lângă cartofi și 2-3 mere rase. Mai ales pentru gust.
Așadar, primul pas este să curățați cu simț de răspundere cartofii și morcovii și să-i dați fără milă prin răzătoare.
Lăsați-i baltă într-o sită până se scurg bine și bateți cu delicatețe cele 3 ouă într-un bol. Turnați ouăle bătute peste legume, adăugați sarea și făina și amestecați cu drag.
Plămădiți cu ajutorul mâinilor tocineii - niște chiftele plate de mărimea unei palme și prăjiți-i pe ambele părți până devin aurii.
Așteptați să se scurgă puțin de ulei pe un platou pe care ați așternut șervețele absorbante, apoi savurați-i!
Partea interesantă este că tocineii pot fi și fel principal și desert. Ca desert îi savurați cu zahăr ori dulceață deasupra, ca fel principal, cu smântână.
Poftă nebună!