Într-un bol încăpător amestecați făina cu praful de copt, scorțișoara, morcovii rași, miezul de nucă și zahărul. Într-un alt bol bateți ouăle cu iaurtul grecesc și uleiul, apoi turnați-le peste ingredientele uscate. Felicitări! Tocmai ați obținut amestecul pentru blat. Ungeți cu unt sau ulei 4 tăvi rotunde cu fundul detașabil și împărțiți compoziția în părți egale. Băgați tăvile în cuptorul încins la 180 de grade și uitați de ele pentru 30 de minute.
Între timp, pregătiți crema de mascarpone. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați crema de brânză cu miere și vanilie.
După ce s-au răcit blaturile, îmbinați-le între ele cu mascarpone. Acoperiți tortul de morcovi cu restul de cremă, presărați fulgi de migdale și decorați-l cu coacăze roșii.
*Rețeta poate fi adaptată. O puteți prepara înjumătățind ingredientele. În acest caz veți obține un tort mai mic, cu doar două blaturi, ca la aniversarea Prințesei Polonic.
Se savurează cu bucurie și măsură!
Poftă nebună!