Tort raw vegan cu afine și fulgi de migdale

Pe lângă faptul că nu ne îndopăm cu zahăr atunci când savurăm un desert raw vegan, e bine de știut că aceste prăjituri sunt și foarte ușor de preparat. Oricine are un blender bun la dispoziție și puțină răbdare (toate rețetele au timp de așteptare) se poate transforma într-un maestru cofetar al deliciilor crude! Iată rețeta pe care am pus-o în practică și care s-a bucurat de multe aprecieri în familia mea.
Ingrediente
  • Blat:
  • 250 g migdale crude, hidratate 12 ore
  • 4 smochine uscate
  • 2 linguri de cacao
  • 20 - 30 ml apa
  • Stratul superior:
  • 350 g caju crud, hidratat 12 ore
  • 1 banana
  • 200 g afine proaspete
  • 5 smochine uscate
  • 6 linguri ulei de cocos
  • Fulgi de migdale pentru decor
Mod de preparare

Primul pas, foarte important, este hidratarea nucilor (în cazul nostru caju și migdale). Trebuie lăsate peste noapte într-un vas cu apă (aproximativ 12 ore), apoi clătite bine și folosite pentru a obține amestecurile.

Așadar, pentru blat, mixați migdalele cu 4 smochine uscate, 2 linguri de cacao și puțină apă. Pregătiți o tavă rotundă, așterneți folie alimentară în interiorul ei și cu o spatulă întindeți blatul într-un strat uniform. Băgați tava la congelator pentru 20 de minute și ocupați-vă de stratul superior.

Puneți în blender nucile caju, banana, afinele, smochinele și uleiul de cocos. Mixați bine totul, până obțineți o consistență fină. Turnați amestecul obținut peste primul strat și băgați tava în congelator pentru cel puțin 2-3 ore.

Scoateți tortul din congelator cu aproximativ o oră înainte de a-l savura. Presărați fulgi crocanți de migdale deasupra.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii