Primul pas, foarte important, este hidratarea nucilor (în cazul nostru caju și migdale). Trebuie lăsate peste noapte într-un vas cu apă (aproximativ 12 ore), apoi clătite bine și folosite pentru a obține amestecurile.
Așadar, pentru blat, mixați migdalele cu 4 smochine uscate, 2 linguri de cacao și puțină apă. Pregătiți o tavă rotundă, așterneți folie alimentară în interiorul ei și cu o spatulă întindeți blatul într-un strat uniform. Băgați tava la congelator pentru 20 de minute și ocupați-vă de stratul superior.
Puneți în blender nucile caju, banana, afinele, smochinele și uleiul de cocos. Mixați bine totul, până obțineți o consistență fină. Turnați amestecul obținut peste primul strat și băgați tava în congelator pentru cel puțin 2-3 ore.
Scoateți tortul din congelator cu aproximativ o oră înainte de a-l savura. Presărați fulgi crocanți de migdale deasupra.
Poftă nebună!