E un tort rapid pentru care nu trebuie să staţi prea mult în bucătărie. Pentru început, încingeţi cuptorul la 170 grade şi amestecaţi 100g de zahăr cu scorţişoara măcinată. Tăvăliţi pe rând merele prin minunatul amestec şi aşezaţi-le unul lângă celălalt într-o tavă cu fund detaşabil unsă bine cu unt. Umpleţi golurile lăsate de cotoare cu miez de nucă şi băgaţi tava la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp, pregătiţi pandişpanul. Bateţi albuşurile spumă şi frecaţi bine de tot gălbenuşurile cu 100 de grame de zahăr şi o linguriţă de extract de vanilie. Amestecaţi cu grijă albuşurile bătute cu gălbenuşurile, apoi încorporaţi, pe rând, cele 7 linguri de făină. Turnaţi compoziţia peste merele coapte scoase din cuptor şi băgaţi din nou tava la copt pentru 35 de minute.
Cât timp aşteptaţi să se răcească minunea dulce a copilăriei mele, puteţi prepara frişca din 250 de ml de smântână şi 20 g de zahăr brun.
Ornaţi tortul de mere cu frişcă, miez caramelizat de nucă şi fire de zahăr caramelizat. Lăsaţi-l la rece şi bucuraţi-vă apoi de un desert simplu şi bun. N-ar fi rău să adăugaţi lângă şi o cupă de îngheţată de vanilie.
Poftă nebună!