Trufe de ciocolată cu migdale şi rom

Dacă prinţul tău iubeşte ciocolata, cu siguranţă te va iubi pe tine şi mai mult, dacă pui în aplicare această reţetă. Nu e deloc complicată şi nu ai cum să dai greş. Aşa că prinţesă dragă, suflică-ţi mânecile şi treci la treabă!
Ingrediente
  • 350g de ciocolată Venchi cu un conţinut bogat în cacao
  • 100g unt
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 5 linguri de rom
  • 60g migdale măcinate
  • cacao pudră
Mod de preparare

Topiţi ciocolata la bain marie, adăugaţi untul, amestecaţi până se topeşte, apoi încorporaţi smântâna pentru frişcă, migdalele şi romul. Lasaţi compoziţia obţinută 2 ore la frigider. După ce s-a odihnit cuminte şi dulce la răcoare, luaţi câte o linguriţă de conţinut, modelaţi-l în palme sub forma unor bile şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.

Băgaţi tava încă o oră la frigider, iar la final tăvăliţi trufele prin cacao pudră.

Păstraţi-le la rece şi savuraţi-le cu prietenii la o cafea.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii