Biban de mare cu legume la cuptor

În drumul nostru din Grecia spre Franța ne-am oprit pentru o zi la Florența și acolo, într-un mic restaurant cochet, am comandat pește. Mi-a plăcut atât de mult simplitatea și gustul acelei rețete încât mi-am notat chiar atunci ingredientele cu gândul să o reconstitui acasă pentru întreaga familie. Și mi-a ieșit. A fost un succes total. Copiii au mâncat tot din farfurie și nu e puțin lucru. E testul meu suprem care face ca rețeta să-și câștige un loc în mod regulat la masa noastră.
Ingrediente
  • Pentru 4 porții:
  • 4 file-uri de pește proaspăt (eu am folosit biban de mare)
  • 8 cartofi de mărime medie
  • 250 g de roșii cherry asortate
  • 250 g de măsline nicoise fără sâmburi
  • 50 g de capere
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 30 g de roșii uscate
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper
Mod de preparare

Curăță cartofii, taie-i în 6 și pune-i într-un bol. Toarnă peste ei jumătate din cantitatea de ulei de măsline, presară piper și sare, apoi amestecă bine și pune-i într-o tavă încăpătoare în care ai așternut hârtie de copt. Lasă jumătate de tavă liberă pentru restul legumelor. În același bol în care ai amestecat cartofii, pune roșiile cherry tăiate în două, măslinele, caperele și roșiile uscate tocate mărunt. Toarnă peste ele restul de ulei de măsline, amestecă și pune legumele în jumătatea de tavă liberă.

Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 50 de minute. Între timp unge cu puțin ulei de măsline fileurile de pește, condimentează-le cu sare și piper, apoi presară pătrunjel proaspăt tocat. Pune-le într-o tavă și bagă-le la cuptor pe un raft inferior legumelor cu 25 de minute înainte de a scoate legumele. În felul acesta peștele și legumele vor fi gata în același timp. Se savurează imediat, ideal cu un pahar de vin lângă.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii