Vită înghesuită cu sos de soia, legume și orez basmatic

Înghesuită pentru că vita nu e nici pe departe personajul principal al rețetei. Legumele colorate și proaspete îi cam fură din strălucire și pe bună dreptate! Iar orezul ocupă și el un loc important. Înghesuită și pentru că e rețeta perfectă atunci când ești la înghesuială. Îți mărturisesc că eu am o listă scurtă de rețete pe care le scot din mânecă ori de câte ori vreau ceva bun și proaspăt dar nu prea am timp să gătesc. Aceasta e una dintre ele și am ales ca astăzi să o împărtășesc.
Ingrediente
  • pentru 6 porții:
  • 600 g de pulpă de vită tăiată cubulețe
  • 3 morcovi feliați
  • o ceapă mare tăiată grosier
  • o căpățână de broccoli desfăcută în buchețele
  • un ardei gras roșu tăiat în bucăți medii
  • 150 ml sos de soia
  • 30 ml ulei de măsline extravirgin
  • 180 g de orez basmatic fiert la abur
  • câteva linguri de semințe de susan
Mod de preparare

Dacă ai la îndemână un wok, aceea e ustensila potrivită! Încinge uleiul de măsline și prăjește preț de 1 minut la foc puternic bucățile de carne. Adaugă rapid legumele pregătite în prealabil: ceapa, morcovii, ardeiul gras și broccoli. Menține temperatura puternică și sotează carnea împreună cu legumele preț de 5 minute. Da, legumele vor fi crocante, dar promit că o să îți placă! La final adaugă sosul de soia și ia tigaia de pe foc.

Pregătește farfurii înalte în care pui un strat de orez basmatic fiert la abur și un strat de vită cu legume. Să nu uiți să torni câte puțin din sosul obținut în fiecare farfurie. Presară semințe de susan deasupra și bucură-te de un prânz delicios. Desigur, poți găti felul acesta și la cină.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii