Alegeţi un şorţ vesel care să vă protejeze ţinuta regală în care veţi întâmpina oaspeţii, apoi, vorba românului născut poet, treceţi la treabă! Încingeţi cuptorul la 180 de grade, perpeliţi la flacără raţa curăţată de măruntaie, întocmai cum a făcut prinţul meu, apoi asezonaţi-o cu sare şi piper, aşezaţi-o confortabil într-o tavă puţin adâncă şi înveliţi tava cu o plăpumioară din folie de aluminiu.
Băgaţi înaripata la cuptor. O oră va dormi cuminţică sub folia de aluminiu, timp în care vă puteţi apuca de crema cu hrean: curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe cele două sfecle, apoi puneţi-le la fiert cu puţină sare.
Cu un blender pasaţi sfecla fiartă, adăugaţi smântăna lichidă şi hreanul, apoi asezonaţi crema cu sare şi piper şi e gata! Tot ce mai trebuie să faceţi este să mai aveţi răbdare încă o oră în care raţa noastră se va perpeli fără folie de aluminiu deasupra, astfel încât să se rumenească bine şi să devină crocantă.
Crema de sfeclă roşie cu hrean se poate savura şi caldă şi rece, alături de raţa crocantă proaspăt scoasă din cuptor.
Poftă nebună!