Cremă de sfeclă roşie cu hrean şi raţă crocantă

Dragile mele prinţese autoexilate la cratiţă, această reţetă a fost testată de Prinţesa Polonic pe trei prieteni la care se adaugă şi Prinţul, iar reacţiile au fost atât de bune încât merită trasmisă mai departe. E o reţetă inspirată din masa de Paşte pe care o pregăteşte bunica Elvira pentru cei 8 copii şi vreo 20 de nepoţi ai săi. E atât de simplă încât o poate pregăti şi o prinţesă nepricepută care găteşte pentru prima dată. Până şi lista de ingrediente e scurtă:
Ingrediente
  • o raţă
  • 2 rădăcini mari de sfeclă roşie
  • 6 linguri de hrean ras
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râşnit
Mod de preparare

Alegeţi un şorţ vesel care să vă protejeze ţinuta regală în care veţi întâmpina oaspeţii, apoi, vorba românului născut poet, treceţi la treabă! Încingeţi cuptorul la 180 de grade, perpeliţi la flacără raţa curăţată de măruntaie, întocmai cum a făcut prinţul meu, apoi asezonaţi-o cu sare şi piper, aşezaţi-o confortabil într-o tavă puţin adâncă şi înveliţi tava cu o plăpumioară din folie de aluminiu.

Băgaţi înaripata la cuptor. O oră va dormi cuminţică sub folia de aluminiu, timp în care vă puteţi apuca de crema cu hrean: curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe cele două sfecle, apoi puneţi-le la fiert cu puţină sare.

Cu un blender pasaţi sfecla fiartă, adăugaţi smântăna lichidă şi hreanul, apoi asezonaţi crema cu sare şi piper şi e gata! Tot ce mai trebuie să faceţi este să mai aveţi răbdare încă o oră în care raţa noastră se va perpeli fără folie de aluminiu deasupra, astfel încât să se rumenească bine şi să devină crocantă.
Crema de sfeclă roşie cu hrean se poate savura şi caldă şi rece, alături de raţa crocantă proaspăt scoasă din cuptor.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii