Creveți plimbăreți în sos de roșii și busuioc

Din categoria rețetelor gata în 10 minute cu care îți poți desfăta familia sau prietenii într-o vineri seară pe la cină, creveții plimbăreți și-au făcut loc permanent în meniul săptămânal al familiei noastre. E adevărat că și-au tot schimbat ziua după pofta inimii fiecăruia dintre noi, tocmai de aceea i-am numit "plimbăreți". Dar ce vă pot spune sigur este că au fost absolut delicioși și luni la prânz și sâmbătă la cină și miercuri după amiază când aveam chef de ceva rapid și bun.
Ingrediente
  • Pentru 4 porții:
  • 20 de bucăți de creveți tigrați mari și cruzi
  • 100 g de roșii cherry
  • 2 căței de usturoi tocați cât mai mărunt
  • câteva frunze de busuioc proaspăt tocate mărunt
  • 1 lingură de pastă de roșii uscate
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare
  • piper negru
Mod de preparare

Alege o tigaie încăpătoare și încinge în ea puțin ulei de măsline. Adaugă usturoiul tocat, busuiocul și roșiile cherry tăiate în jumătate. Călește totul preț de 1 minut și adaugă apoi creveții cruzi. Ii poți curăța sau nu înainte. Eu am preferat să-i pun întregi pentru și mai mult gust. Întoarce-i pe cealaltă parte odată ce și-au schimbat culoarea și adaugă puțină apă și o lingură de pastă de roșii uscate. Asezonează cu sare și piper și mai lasă tigaia pe foc pentru nu mai mult de 1-2 minute.

Creveții plimbăreți sunt gata! Îi poți savura cu orez basmati alături. Eu l-am fiert la abur și l-am călit apoi în puțin ulei de măsline cu busuioc proaspăt și pătrunjel.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii