Începe prin a spăla și a toca mărunt legumele: ceapa, morcovii, ardeiul gras și mărarul.
Spală apoi lintea foarte bine, în mai multe etape, până când apa rămâne limpede. Într-o tigaie încăpătoare încinge uleiul de măsline și călește ceapa, morcovul și ardeiul preț de 2 minute. Adaugă apoi lintea spălată, amestecă și călește totul încă un minut. Continuă prin a turna sucul de roșii și un pahar (200 ml) de apă peste legume. Amestecă bine, asezonează cu sare și piper și lasă totul să fierbă în jur de 10 minute.
Mie îmi place ca boabele de linte să fie puțin al dente, să le simt textura, nu să se drozbească la fiert, așa că am grijă și verific să nu fiarbă prea mult. La final adaugă mărarul proaspăt tocat și savurează mâncarea de linte alături de o salată verde sau de ce nu, cu murături. Merg foarte bine împreună.
Poftă bună!