Primul pas este să întinzi aluatul de foietaj în două dreptunghiuri egale. Aluatul nu trebuie să fie mai gros de jumătate de centimetru. Înțepați-l fără rețineri cu o furculiță pe toată suprafața, apoi ungeți-l cu o pensulă înmuiată în lapte și abandonați-l pentru câteva minute la frigide.
Acum ocupați-vă de sparanghel. Rupeți fără milă partea lemnoasă și apoi scufundați-l în apă clocotită pentru 3 minute. După baia fierbinte, urmează una rece ca gheața. Lăsați-l să se odihnească puțin în apă rece de tot.
Ungeți cu suc de roșii aluatul care a stat la frigider și băgați-l pentru 10 minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Apoi așezați sparanghelul cuminte de jur împrejurul foietajului și spargeți câte un ou vrednic deasupra.
Băgați tava din nou la cuptor pentru 7 - 8 minute de această dată sau până se gătește oul.
Așezonați cu sare și piper și bucurați-vă de o dimineață cu adevărat specială.
Poftă nebună!