Mic dejun special cu sparanghel și ou

Totul trebuie să se întâmple repede dimineța, inclusiv micul dejun. Ne grăbim. Suntem mereu pe fugă. Există însă și zile în care ritmul scade iar prințesele pricepute vor să-și surprindă prinții cu ceva special. Propunerea mea este un mic dejun absolut delicios! Nu e deloc complicat, trebuie doar să ai câteva minute în plus pe care să i le dedici cu multă dragoste.
Ingrediente
  • 200 g de aluat foietaj
  • câteva linguri de făină pentru blatul de lucru
  • 2 ouă ecologice
  • 12 fire de sparanghel
  • 50 ml de lapte
  • câteva linguri de suc de roșii făcut în casă
  • sare și piper
Mod de preparare

Primul pas este să întinzi aluatul de foietaj în două dreptunghiuri egale. Aluatul nu trebuie să fie mai gros de jumătate de centimetru. Înțepați-l fără rețineri cu o furculiță pe toată suprafața, apoi ungeți-l cu o pensulă înmuiată în lapte și abandonați-l pentru câteva minute la frigide.

Acum ocupați-vă de sparanghel. Rupeți fără milă partea lemnoasă și apoi scufundați-l în apă clocotită pentru 3 minute. După baia fierbinte, urmează una rece ca gheața. Lăsați-l să se odihnească puțin în apă rece de tot.

Ungeți cu suc de roșii aluatul care a stat la frigider și băgați-l pentru 10 minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Apoi așezați sparanghelul cuminte de jur împrejurul foietajului și spargeți câte un ou vrednic deasupra.

Băgați tava din nou la cuptor pentru 7 - 8 minute de această dată sau până se gătește oul.

Așezonați cu sare și piper și bucurați-vă de o dimineață cu adevărat specială.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii