Orez dezmierdat cu ciuperci uscate

Probabil ai remarcat deja că sunt adepta rețetelor rapide, cu doar câteva ingrediente. Îmi place să mănânc și să-mi hrănesc familia cu mâncare proaspăt făcută de fiecare dată. Asta nu înseamnă că petrec mai mult de 30 de minute pregătind prâzul sau cina. Mi-am făcut o selecție de rețete super gustoase și neconsumatoare de timp, iar rețeta aceasta vegană, numai bună pentru miercuri, vineri sau pentru posturile de peste an, se numără printre ele.
Ingrediente
  • 250 g orez pentru risotto
  • 20 g de ciuperci deshidratate tăiate în bucăți mici (eu am folosit hribi uscați)
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 20 ml ulei extravirgin de măsline
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper
Mod de preparare

Într-o tigaie încăpătoare încinge uleiul de măsline, adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și imediat orezul și ciupercile uscate.

Călește totul preț de 3 - 4 minute, apoi adaugă un polonic de apă. Stai aproape de tigaie în următoarele 18-20 de minute, adăugând apă treptat, atunci când e nevoie, și amestecând din când în când cu o spatulă.

Asezonează cu sare și piper, apoi "plouă" orezul cu pătrunjel proaspăt tocat.

Acum e timpul să-ți bucuri papilele!

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii