Paste cu ton francofon cu breton și papion

Am hotărât să vă dezvălui astăzi una dintre rețetele preferate ale Prințesei Polonic, o rețetă împărtășită cu drag în prima carte de basme culinare pentru copii mari și mici. Povestea este a unui ton îndrăgostit de limba franceză căruia doar peștișorul de aur îi poate îndeplini dorința de a ajunge în Sena, la Paris. Dacă Francois a ajuns sau nu să admire Turnul Eiffel printre șuvițele bretonului de alge, aflați din carte, iar rețeta rapidă, sănătoasă și extrem de gustoasă o aflați aici! E gata în 15 minute!
Ingrediente
  • Pentru 4 porții:
  • 400 g penne colorate din grâu dur
  • 150 g roșii cherry
  • 150 g file de ton (proaspăt sau din conservă)
  • 1 mână zdravănă de busuioc proaspăt
  • 50 g de măsline (după preferințe)
  • 50 g parmezan ras
  • 30 ml ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râșnit
Mod de preparare

Pune la fiert 4 litri de apă cu 4 lingurițe de sare. Adaugă pastele când apa începe să fiarbă și respectă timpul recomandat pe ambalaj. Pentru că pastele sunt mult mai bune al dente, Prințesa Polonic le fierbe de obicei cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj, asta pentru că procesul de gătire mai continuă și după ce pastele au fost scoase din apa clocotită.

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare. Călește ușor (nu mai mult de 1-2 minute) roșiile cherry (întregi sau tăiate în jumătăți) și busuiocul proaspăt tocat. Adaugă apoi măslinele și tonul mărunțit. Dacă folosești ton proaspăt, poșează-l cu puțin timp înainte de a te apuca de rețetă. Mai lasă sosul să fiarbă un minut. Asezonează-l cu sare și piper și adaugă pastele fierte deasupra. Amestecă bine. Lasă sosul să pătrundă puțin în paste, apoi așează-le în farfurii.

Savurează pennele cu parmezan ras și frunzulițe de busuioc proaspăt.

Poftă bună!

Foto: @andreifotograful.ro

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii