Pune la fiert 4 litri de apă cu 4 lingurițe de sare. Adaugă pastele când apa începe să fiarbă și respectă timpul recomandat pe ambalaj. Pentru că pastele sunt mult mai bune al dente, Prințesa Polonic le fierbe de obicei cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj, asta pentru că procesul de gătire mai continuă și după ce pastele au fost scoase din apa clocotită.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare. Călește ușor (nu mai mult de 1-2 minute) roșiile cherry (întregi sau tăiate în jumătăți) și busuiocul proaspăt tocat. Adaugă apoi măslinele și tonul mărunțit. Dacă folosești ton proaspăt, poșează-l cu puțin timp înainte de a te apuca de rețetă. Mai lasă sosul să fiarbă un minut. Asezonează-l cu sare și piper și adaugă pastele fierte deasupra. Amestecă bine. Lasă sosul să pătrundă puțin în paste, apoi așează-le în farfurii.
Savurează pennele cu parmezan ras și frunzulițe de busuioc proaspăt.
Poftă bună!
Foto: @andreifotograful.ro