Paste Morelli cu pesto de merişor

De când a descoperit bobiţa roşie, miraculoasă, Prinţesa Polonic a găsit şi zeci de reţete care să o conţină. Aşa că astăzi la prânz, prinţul ei drag şi mica prinţesă s-au hrănit cum nu se poate mai sănătos!
Ingrediente
  • Pentru 2 porţii:
  • 50 g de merişoare dezhidratate
  • 30 g muguri de pin
  • 50 g de parmezan ras
  • o legătură de frunze de busuioc proaspăt
  • 8 linguri de ulei de măsline
  • 250 g de linguine Morelli cu usturoi şi busuioc, fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj
  • sare de mare proaspăt râşnită
  • piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare

Încingeţi o tigaie fără ulei şi rumeniţi preţ de câteva secunde mugurii de pin. Aruncaţi-i într-un blender alături de busuioc şi merişoare şi împletiţi bine de tot cele 3 arome. Invitaţi în blender uleiul de măsline şi 3 sferturi din parmezan şi mai mixaţi preţ de câteva secunde.

Potriviţi pesto-ul de sare şi piper şi gata! Tot ce vă rămâne de făcut este să-l amestecaţi cu pastele fierte şi scurse într-o oală încăpătoare.

Savuraţi-le cu restul de parmezan deasupra şi un pahar de rose rece lângă!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii