Paste pastelate cu midii ameţite-n vin

În seara asta la palat s-au savurat paste alese cu midii din mare culese. Iată reţeta:
Ingrediente
  • (pentru 4 porţii) :
  • 250 g de paste Morelli cu chilli roşu (le găsiţi în Mega Image)
  • 1 kg de midii curăţate bine
  • 2 legături de busuioc proaspăt tocat mărunt (păstraţi doar câteva frunzuliţe întregi pentru decor)
  • 4 fileuri de anşoa în ulei
  • zeama de la o lămâie
  • 8 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 300 ml vin alb
  • sare de mare
Mod de preparare

În timp ce fierbeţi pastele conform intrucţiunilor de pe ambalaj, aruncaţi midiile curăţate într-o oală şi îmbătaţi-le cu vinul alb. Puneţi capacul şi scuturaţi oala din când în când ca un cutremur de cel puţin 8 grade pe scara Richter.

Fierbeţi-le înăbuşit preţ de câteva minute, până când îşi deschid cochiliile şi aruncaţi-le pe cele care nu s-au deschis. Într-un mojar zdrobiţi busuiocul cu fileurile de anşoa şi puţină sare de mare, adăugaţi zeama de lămâie şi uleiul de măsline şi turnaţi minunăţia asta peste scoici.

Ultimul pas este să integraţi în frumosul peisaj culinar şi pastele scurse bine. Savuraţi-le fierbinţi alături de un pahar de vin alb!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii