Piept de pui parfumat cu sparanghel aromat

În fiecare primăvară când apar buchețelele fragede de sparanghel, rețeta aceasta prinde viață în bucătăria mea. E atât de simplă și rapidă, încât rezultatul te va uimi de-a dreptul. N-o să-ți vină să crezi că ai creat ceva atât de bun cu atât de puțin efort și doar cateva ingrediente.
Ingrediente
  • Pentru 4 porții:
  • 4 fileuri din piept de pui
  • 16 fire de sparanghel verde
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 15 ml ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râșnit
Mod de preparare

Bate puțin cele 4 bucăți de carne de pui. Nu prea mult, să nu se usuce în timpul gătirii, ci cât să obții o grosime a fileului de 1cm și jumătate. Asezonează carnea cu sare și piper proaspăt râșnit.

Într-o tigaie încăpătoare încinge uleiul de măsline și prăjește carnea de pui timp de 3 minute, apoi întoarce-o și adaugă firele fragede de sparanghel. Prăjește carnea încă 3 minute, amestecand din când în când sparanghelul.

La final întoarce din nou carnea și toarnă deasupra smântâna pentru gătit. Mai lasă totul să fiarbă la foc mic încă 1 minut, până se leagă sosul. Asezonează cu puțină sare și piper și bucură-te de un prânz sau o cină delicioasă obținută în timp record.

Poftă bună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii