Încingeţi bine de tot o tigaie înaltă, aşa cum îi încingeţi uneori imaginaţia iubitului, apoi abandonaţi în tigaie cele 2 bucăţi de piept de raţă, asezonate cu sare şi piper, cu pielea în jos. Prăjiţi-le în propria grăsime care se va scurge în tigaie cam 5 minute, până se rumeneşte pielea, apoi încă un minut pe cealaltă parte.
Scoateţi bucăţile de raţă rumenă pe o farfurie, scurgeţi cu grijă din tigaie excesul de grăsime şi turnaţi vinul de Porto.
Când începe să fiarbă, înecaţi în vin crenguţele de cimbru, vişinele şi bucăţile de piept. Fierbeţi totul la foc mic până când lichidul va scădea la o treime. Din când în când întoarceţi carnea pe cealaltă parte, să nu amorţească.
Când vinul a scăzut suficient adăugaţi cubuleţele de unt, aşteptaţi să se topească de plăcere, apoi scoateţi bucăţile fragede de piept din tigaie, aşezaţi-le pe o farfurie caldă şi lăsaţi-le să se odihnească 3 minute, acoperite.
Pieptul de raţă cu vişine uscate şi vin de Porto se savurează feliat, aşezat comod pe un pătuţ fin de piure de cartofi cu trufe albe şi stropit fără zgârcenie cu sos de vin.
Poftă nebună!