E adevărat că trebuie să frămânți aluatul din timp, dar asta e floare la ureche și ține mai mult de organizare decât de îndemânare. Amestecă într-un bol făina cu sarea, dizolvă drojdia în apa călduță în care ai adăugat și lingurița de zahăr și toarn-o treptat peste făină. Adaugă și uleiul de măsline și frământă până obții un aluat omogen. Așează-l într-un bol încăpător acoperit cu folie alimentară sau un șervet din bumbac și lasă-l să crească în tihnă într-un loc călduț. Eu nu m-am atins de el vreo oră și jumătate. Apoi l-am împărțit în două, le-am dat o formă rotundă celor două bucăți de aluat și le-am întins într-un strat subțire de un centimetru.
Am încins cuptorul la 220 de grade. Am întins pasta de roșii peste aluat, am fărămițat feta cu degetele și am distribuit-o uniform, am adăugat măslinele fără sâmburi și am presărat oregano deasupra. Am băgat pizza în cuptorul deja încins pentru 15 minute.
Odată scoasă din cuptor, am stropit-o cu puțin ulei de măsline și am savurat-o. E atât de gustoasă încât pizzeriile ar da faliment dacă toată lumea ar avea rețeta asta. Da, evident că exagerez, dar sunt sigură că o să vă placă!
Spor la gătit și poftă nebună!
Cu drag,
Prințesa Polonic