Pizza în 30 de minute!

La fiecare colț de stradă răsare câte-o pizzerie, dar uneori, când te grăbești, pizza-i mai rapidă la tine-n bucătărie! Prințesa Polonic vă împărtășește cu drag rețeta ei mai rapidă decât băiatul care livrează călare pe scuter. Dați play și vă minunați cât de simplu poate fi!
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 260 g de făină
  • 3,5 g de drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 200 ml apă călduță
  • Pentru topping:
  • 50 ml suc de roșii
  • 250 g de mozzarella
  • măsline kalamata fără sâmburi
  • roșii prunișoară feliate
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare

Într-un bol amestecă făina cu sarea, drojdia și uleiul de măsline, apoi frământă cu multă dragoste un aluat, adăugând treptat câte puțin din apa călduță.

Ninge cu făină peste blatul de lucru și întinde aluatul. Transferă-l fără drept de apel într-o tavă de copt și pregătește-te sufletește să-l îmbraci în gusturi și arome. Începe cu sucul de roșii, continuă cu bucățele mici de mozzarella distribuite în mod egal, feliuțe de roșii prunișoară și termină cu feliuțe de măsline. Bagă tava în cuptorul încins la 220 de grade Celsius. Ai răbdare 15 minute. Apoi scoate pizza din cuptor și presară deasupra câteva frunzulițe verzi de busuioc. E gata! Savureaz-o caldă, cu multe zâmbete pe buze.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii