Plăcintă cinstită cu ciuperci

Am făcut rețeta aceasta săptămâna trecută și am vrut să renunț să o mai postez după ce ședința foto mi-a fost sabotată de cel mai mic membru al familei care nu s-a dezlipit în niciun chip de realizarea mea culinară. După ce m-am amuzat pe Instagram cu imaginea mânuțelor mici și distrugătoare "mângâind" plăcinta, am decis totuși să împart cu voi rețeta, chiar dacă nu am încă pozele perfecte. Las dovada că am fost sabotată și mă încăpățânez ca la următoarea plăcintă să corup cu fotografiile mele orice papilă de gurmand.
Ingrediente
  • 800 g ciuperci (champignon)
  • 1 ceapă
  • 4 caței de usturoi
  • 2 ouă
  • 50 ml smântână cu 30% grăsime
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de mărar proaspăt tocat
  • 400 g aluat foietaj
  • 2 linguri de lapte
  • sare
  • piper
Mod de preparare

Primul pas este să tai ciupercile felii. Călește-le apoi într-o tigaie înaltă în care ai încins 50 ml ulei de măsline și în care ai adăugat ceapa și usturoiul tocate mărunt. Dupa 5-6 minute, dă tigaia deoparte, lasă ciupercile să se răcească și pregătește o tavă cu fund detașabil în care vei coace plăcinta. Cu un sucitor întinde jumătate din cantitatea de aluat. Așeaz-o în tavă. Amestecă ciupercile cu ouăle bătute, smântâna și mărarul și condimentează cu sare și piper. Pune amestecul în tavă. Întinde și cea de-a doua bucată de aluat, cresteaz-o ușor cu cuțitul făcând un model cu romburi și așeaz-o deasupra ciupercilor. Unge plăcinta cu lapte și fă o incizie în mijlocul aluatului. Las-o să se coacă 35 de minute în cuptorul încins la 180 de grade apoi mai dă-i răgaz înca 10 minute să-și tragă sufletul și să se răcească nițel înainte de a o savura.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii