Primul pas este să tai ciupercile felii. Călește-le apoi într-o tigaie înaltă în care ai încins 50 ml ulei de măsline și în care ai adăugat ceapa și usturoiul tocate mărunt. Dupa 5-6 minute, dă tigaia deoparte, lasă ciupercile să se răcească și pregătește o tavă cu fund detașabil în care vei coace plăcinta. Cu un sucitor întinde jumătate din cantitatea de aluat. Așeaz-o în tavă. Amestecă ciupercile cu ouăle bătute, smântâna și mărarul și condimentează cu sare și piper. Pune amestecul în tavă. Întinde și cea de-a doua bucată de aluat, cresteaz-o ușor cu cuțitul făcând un model cu romburi și așeaz-o deasupra ciupercilor. Unge plăcinta cu lapte și fă o incizie în mijlocul aluatului. Las-o să se coacă 35 de minute în cuptorul încins la 180 de grade apoi mai dă-i răgaz înca 10 minute să-și tragă sufletul și să se răcească nițel înainte de a o savura.
Poftă nebună!