Pui la cuptor cu rulouri de praz și bacon

E genul de rețetă perfectă pentru o seară de weekend! Dacă cina e romantică, puiul clasic poate fi înlocuit cu un coquelet. Nu e nimic complicat! E doar gustos și e imposibil să dai greș cu rețeta asta. Prințul sau prințesa ta te va iubi mai mult!
Ingrediente
  • un pui
  • o lămâie
  • o căpățănă de usturoi
  • o ceapă
  • cimbru proaspăt
  • 30 g de unt
  • sare de mare
  • piper negru
  • Pentru rulouri
  • un praz
  • 5 felii de pâine albă
  • pătrunjel proaspăt
  • salvie
  • un ou
  • 8 fâșii subțiri de bacon
  • ulei vegetal
Mod de preparare

Primul pas este să pregătești puiul pentru a-l băga la cuptor. Dă coaja de lămâie pe răzătoare, apoi taie lămâia în două și bag-o în interiorul puiului. Taie căpățâna de usturoi în două și bag-o de asemenea în cavitatea puiului. Mai adaugă și câteva fire de cimbru proaspăt, apoi leagă-i picioarele cu o sfoară din bumbac. Unge toată suprafața puiului cu unt, apoi asezonează-l cu sare, piper și cimbru. Taie ceapa în bucăți mari și așez-o în tavă, lângă pui. Bagă puiul în cuptorul încins la 200 de grade pentru o oră și jumătate.

Acum ai suficient timp pentru a pregăti rulourile! Taie prazul rondele și călește-l preț de 10 minute într-o tigaie cu capac. Pune miezul de pâine împreună cu pătrunjelul și salvia într-un robot de bucătărie și mărunțește totul. Amestecă prazul cu verdeața și miezul de pâine, adaugă coaja rasa de lămâie, oul, sare și piper. Omogenizează compoziția, modelează biluțe de mărime medie și înfășoară-le în felii de bacon. Bagă rulourile pentru 20 de minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

Scoate puiul de la cuptor, lasă-l să se odihnească 20 de minute, apoi savurează-l alături de rolurile de bacon cu praz.

Poftă Bună!

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii