Pui Macao

Aşa, îl cheamă ca pe jocul de cărţi, dar să ştiţi că e mai simplu şi durează mult mai puţin... Unde mai pui că nu rişti să pierzi sub nici un chip cu reţeta asta. A fost reţeta casei la palat încă de pe vremea în care Prinţesa îşi tocea coatele pe băncile liceului şi mă mir şi acum că nu v-a împărtăşit-o încă. Dar să n-o mai lungim, că sigur n-aveţi timp de introduceri prea lungi.
Ingrediente
  • un piept de pui tăiat fâşii
  • 2 morcovi tăiaţi fâşii
  • 100 g rădăcină de ţelină tăiată fâşii
  • o salată verde ruptă bucăţi
  • 50 ml sos de soia
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahăr brun
  • 30 ml coniac
  • 25 g seminţe de susan
  • sare de mare
  • piper negru
Mod de preparare

Topiţi untul într-un wok şi rumeniţi 2-3 minute fâşiile din piept de pui. Presăraţi sare de mare şi piper şi adăugaţi apoi fâşiile de morcov şi ţelină. Sotaţi legumele împreună cu puiul încă 2 minute, apoi presăraţi cele 2 linguri de zahăr brun şi lăsaţi-l să se caramelizeze.

Adăugaţi coniacul, apoi sosul de soia şi mai lăsaţi totul pe foc încă un minut. Aşterneţi paturi de salată verde în farfurii, aşezaţi puiul macao în pătuţuri şi presăraţi seminţe de susan pe deasupra. Simplu, nu?

Poftă nebună, dragii mei!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii