Puişor laureat

Desprins de generaţia liceenilor care cu greu reuşesc să mai ia bacul, puişorul galben şi fraged se lăfăie în frunze de laur. E un pui laureat la propriu, cu aroma unică a frunzelor de laur sau dafin, aşa cum li se spune în bucătăriile româneşti. E o reţetă pregătită de Prinţesa Polonic la cină după ce a stat vreo două ceasuri cu nasul într-o carte groasă de "french cooking".
Ingrediente
  • un puişor galben franţuzesc (îl găsiţi congelat în magazinele Mega Image)
  • 6-7 frunze de dafin
  • 50g de unt
  • 250g de fasole verde
  • 10 fâşii subţiri de bacon
  • sare de mare proaspăt râşnită
  • piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare

E simplu, dragi prinţese! Nu vă panicaţi! E una dintre acele reţete cu care nu dai greş niciodată şi pe care o poţi pregăti perfect, chiar dacă ai intrat acum pentru prima dată în bucătărie. Primul pas este să curăţaţi bine puişorul galben după ce l-aţi decongelat. În bucătăria Prinţesei Polonic încă se mai respectă tradiţia bunicilor din Bucovina care pârjoleau la flacără pielea bietei zburătoare. În felul acesta puteţi fi sigure că nu aţi omis nici un fulg! Apoi trebuie să-i intraţi puiului pe sub piele. La propriu! Cu vârful unui cuţit bine ascuţit creaţi din loc în loc buzunăraşe sub piele în care introduceţi frunzele de dafin. Şi după ce l-aţi împănat bine cu aromă de laur, aşezaţi-l cu grijă într-un vas termorezistent uns cu puţin unt. Topiţi încă 20 de grame din untul rămas şi turnaţi-l pe deasupra, apoi presăraţi pe bietul pui sare şi piper. Următoarele 15 minute le va petrece în cuptorul încins la 180 de grade. Apoi micşoraţi temperatura la 160 de grade şi uitaţi de el încă 20 de minute.

Pregătiţi în tot acest timp garnitura - bucheţele de fasole verde "legate" cu bacon. Fierbeţi fasolea verde în apă cu sare, clătiţi-o bine cu apă rece şi scurgeţi-o, apoi formaţi 10 bucheţele pe care le înfăşuraţi în bacon. Aşezaţi pacheţelele într-o tavă, turnaţi pe deasupra restul de unt topit şi asezonaţi cu sare şi piper. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi pregătiţi-vă să o băgaţi la cuptor.
Micşoraţi din nou temperatura la 150 de grade şi mai lăsaţi puiul şi bucheţelele împreună încă 15-20 de minute.

Puiul laureat se serveşte fierbinte la prânz sau la cină şi n-ar strica sincer nici un pahar de vin rece!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii