În cazul în care lista de ingrediente nu v-a speriat prea tare, să ştiţi că procedura e simplă. Nimic complicat!
Gâdilaţi bucăţile de carne cu niscaiva fire de sare şi piper, apoi tăvăliţi-le de-a dreptul prin făină. Aruncaţi-le într-o tigaie în care aţi încins untul cu 10 ml de ulei şi rumeniţi-le bine pe ambele părţi.
Într-o altă tigaie înfierbântaţi uleiul de porumb rămas şi aruncaţi fără milă ceapa, morcovul, ţelina, baconul. Căliţi-le bine 6-7 minute. Acum urmează reîntregirea familiei. Aşezaţi bucăţile de carne într-o oală specială, turnaţi peste ele legumele şi baconul, pulpa de roşii, rozmarinul, cimbrul şi foile de dafin iar la final vinul alb. Aduceţi totul la fierbere, mai adăugaţi puţină supă şi acoperiţi cu un capac. Din acest moment rasolul trebuie să fiarbă 2 ore şi jumătate - 3. Nu trebuie decât să verificaţi din când în când dacă mai are lichid şi să adăugaţi câte un polonic de supă ori de câte ori e cazul.
Asta înseamnă că aveţi timp berechet pentru risotto! Căliţi 2-3 minute ceapa în uleiul de porumb într-o tigaie înaltă, adăugaţi orezul şi mai căliţi încă 2-3 minute. Îmbătaţi totul cu vin alb până se absoarbe. Apoi adăugaţi treptat din supa de pui fierbinte în care aţi infuzat şofranul, câte un polonic, pe măsură ce se abroarbe lichidul. La final, când orezul e fiert al dente, adăugaţi untul şi parmezanul şi gata! Risotto alla milanese e pregătit să stea la dreapta rasolului de vită, un osso bucco veritabil!
Aşezaţi totul în chip măiestrit pe farfurie şi savuraţi nestingheriţi rasolul de vită zăpăcită de arome, neapărat cu un pahar de vin alb!
Poftă nebună!