Tajine de vită

Numele acestui preparat absolut delicios vine de la vasul în care se pregăteşte. Tajine este un vas de lut folosit în bucătăria cu specific nord african, în special în cea marocană, pe care Prinţesa Polonic l-a testat pentru prima dată în bucătărioara ei regală. Minunea de lut a fost un dar de la Laura şi Guido, doi curteni cu inima cât un pepene, aşa că rezultatul s-a topit în gură de frăgezime şi plăcere!
Ingrediente
  • (pentru 2 persoane) :
  • 350 g muşchi de vită tăiat cubuleţe
  • o ceapă tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi feliaţi
  • 250 g cartofi tăiaţi în 4
  • 2 morcovi tăiaţi julien
  • 2 roşii tocate
  • o gulie feliată
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt tocat
  • 20 ml ulei de porumb
  • o linguriţă de ghimbir uscat şi măcinat
  • jumătate de linguriţă de şofran
  • sare de mare
  • piper proaspăt râşnit
Mod de preparare

Puneţi pe flacără vasul fără capac, încingeţi bine uleiul şi rumeniţi bucăţile de carne. Adăugaţi ceapa, usturoiul, ghimbirul, şofranul, sare şi piper şi mai perpeliţi totul 1-2 minute. Amestecaţi bine şi invitaţi pe rând în tajine cartofii, morcovul, gulia şi roşiile.

Acoperiţi-le cu ţuguiatul capac şi lăsaţi aromele să se îmbrăţişeze preţ de o oră. Verificaţi din când în când dacă este suficient lichid, iar la nevoie mai adăugaţi puţină apă. Se savurează fierbinte, direct din vas, cu o ploaie verde de pătrunjel proaspăt şi aromat.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii