Tocăniţă de vită cu vin roşu a la Chef Ramsay, Gordon Ramsay

Idolul Prinţesei Polonic nu face numai reţete simandicoase. Ştie că uneori ţi se face câte un dor nebun de tocăniţele mamei puţin up datate, aşa că a creat această reţetă, acest Beef Bourguignon în stilul lui Ramsay, care îţi lasă gura apă!
Ingrediente
  • (pentru 6 porţii)
  • 1 kg de carne de vită tăiată în cubuleţe cât o înghiţitură
  • 4 linguri de făină asezonată cu sare şi piper
  • 50 ml ulei de porumb
  • 150 g de bacon tăiat cubuleţe
  • 3 morcovi curăţaţi şi tăiaţi cuburi
  • 400 g de ţelină tăiată cubuleţe
  • o ceapă întreagă, curăţată
  • câteva crenguţe de cimbru
  • 3-4 foi de dafin
  • - 200g de ciuperci mai mici tăiate în două
  • - 3 linguri de piure de roşii
  • - 500 ml vin roşu demisec
  • - o mână de pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare

Încingeţi cuptorul la 170 de grade şi uleiul într-o tigaie. Tăvăliţi bucăţile de carne prin făină şi rumeniţi-le pe rând, preţ de 2 minute în uleiul de porumb.

Pe măsură ce cubuleţele de vită devin rumene, aşezaţi-le într-o oală de fontă sau într-un alt vas termorezistent, şi pregătiţi baconul. Aruncaţi-l fără milă într-un wok fierbinte şi lăsaţi-l să prindă culoare vreo 2-3 minute.

Adăugaţi apoi morcovul şi ţelina, ceapa întreagă, cimbrul şi foile de dafin. Vor avea timp să-şi împrumute aromele vreo 5 minute până când peste ele vor veni ciupercile şi piureul de roşii. Amestecaţi-le bine de tot, mai sotaţi încă 2-3 minute.

Stingeţi totul cu vin roşu şi adăugaţi minunăţia din wok peste carnea care aşteaptă cuminte în oala de fontă. Mai adăugaţi puţină apă, astfel încât să cuprindă toate ingredientele, acoperiţi tocăniţa cu un capac şi băgaţi oala la cuptor pentru 2 ore şi jumătate. La final potriviţi de sare şi piper şi plouaţi carnea fragedă cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

La palat tocăniţa de vită în vin roşu a fost savurată fierbinte cu piure de cartofi alături şi un pahar de demisec!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii