Încingeţi cuptorul la 170 de grade şi uleiul într-o tigaie. Tăvăliţi bucăţile de carne prin făină şi rumeniţi-le pe rând, preţ de 2 minute în uleiul de porumb.
Pe măsură ce cubuleţele de vită devin rumene, aşezaţi-le într-o oală de fontă sau într-un alt vas termorezistent, şi pregătiţi baconul. Aruncaţi-l fără milă într-un wok fierbinte şi lăsaţi-l să prindă culoare vreo 2-3 minute.
Adăugaţi apoi morcovul şi ţelina, ceapa întreagă, cimbrul şi foile de dafin. Vor avea timp să-şi împrumute aromele vreo 5 minute până când peste ele vor veni ciupercile şi piureul de roşii. Amestecaţi-le bine de tot, mai sotaţi încă 2-3 minute.
Stingeţi totul cu vin roşu şi adăugaţi minunăţia din wok peste carnea care aşteaptă cuminte în oala de fontă. Mai adăugaţi puţină apă, astfel încât să cuprindă toate ingredientele, acoperiţi tocăniţa cu un capac şi băgaţi oala la cuptor pentru 2 ore şi jumătate. La final potriviţi de sare şi piper şi plouaţi carnea fragedă cu pătrunjel verde proaspăt tocat.
La palat tocăniţa de vită în vin roşu a fost savurată fierbinte cu piure de cartofi alături şi un pahar de demisec!
Poftă nebună!