Vită la tigaie cu tomate, vinete și fasole cannellini

Nu poți spune "Italia" fără să te gândești la celebrele tocănițe de vită în sos de roșii și nu poți spune "tocăniță" fără să te gândești la ore întregi pierdute în bucătărie. Ba poți! Cel puțin cu rețeta aceasta rapidă, sănătoasă și foarte, foarte gustoasă. Eu am încercat-o pentru prima dată și am fost extrem de mulțumită de rezultat. Pasta de tomate SuperCirio, cu savoarea ei de roșii bine coapte și proaspăt culese, a desăvârșit toate aromele din tigaie.
Ingrediente
  • 2 felii de mușchi de vită
  • 1 cutie de pastă de tomate SuperCirio
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 vinete
  • 1 ardei roșu
  • 1 cutie de 400 g de fasole cannellini
  • 100 g de măsline verzi fără sâmburi
  • 200 ml vin alb
  • jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper
Mod de preparare

Primul pas este să încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie și să rumenești bucățile de carne câte un minut pe fiecare parte. Lasă-le apoi să se odihnească și ocupă-te de legume. Toacă ceapa și usturoiul, taie vinetele în cuburi de 1 cm și ardeiul roșu în bucăți mai mari. Pune-le pe toate în tigaia în care ai mai încins alte câteva linguri de ulei de măsline. Adaugă și fulgii de ardei iute și călește totul în jur de 5 minute.

Invită apoi în tigaie vinul, fasolea, măslinele, pasta de tomate SuperCirio precum și 100 ml de apă. Lasă totul să fiarbă la foc mic preț de 10 minute. Adaugă apoi carnea de vită tăiată cuburi mari și mai uită tigaia pe foc încă 5 minute. Asezonează cu sare și piper și bucură-te de cea mai gustoasă și rapidă tocană de vită.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii