Brioşe cu spanac şi urzici

Colega mea, Ela Crăciun, i-a lansat Prințesei Polonic provocarea de a pune pe masă un preparat original care să includă cele mai sănătoase și mai verzi ingrediente ale sezonului: spanacul și urzicile. Prințesa a spus "da" din toată inima și iată ce a ieșit...
Ingrediente
  • (pentru 12 brioşe) :
  • 230 g făină albă
  • 10 g praf de copt
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 150 g iaurt
  • 200 g de spanac şi urzici opărite
  • 50 g de praz tocat mărunt
  • 30 ml ulei de porumb
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râşnit
Mod de preparare

Primul pas este să încingeţi cuptorul la 180 de grade şi uleiul de porumb într-o tigaie. Căliţi prazul preţ de 1 minut, apoi adăugaţi urzicile şi spanacul pe care le-aţi opărit şi scurs bine înainte.

Amestecaţi totul, asezonaţi cu sare şi piper, apoi luaţi tigaia de pe foc. Într-un bol combinaţi făina cernută cu praful de copt şi puţină sare, apoi turnaţi deasupra untul topit amestecat cu ou şi iaurt. Omogenizaţi cu o spatulă.

La final adăugaţi şi spanacul aromat cu praz şi urzici. Amestecaţi bine şi veţi obţine o consistenţă cremoasă. Pregătiţi o tavă şi împărţiţi compoziţia în mod egal între cele 12 cuiburi în care va creşte. Băgaţi tava la cuptor pentru 20 de minute şi gata!

Bucuraţi-vă de cele mai vesele brioşe cu urzici şi spanac pe care le puteţi savura şi calde şi reci, la micul dejun sau la prânz, ca aperitiv sau garnitură.

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii