Primul pas este să încingeţi cuptorul la 180 de grade şi uleiul de porumb într-o tigaie. Căliţi prazul preţ de 1 minut, apoi adăugaţi urzicile şi spanacul pe care le-aţi opărit şi scurs bine înainte.
Amestecaţi totul, asezonaţi cu sare şi piper, apoi luaţi tigaia de pe foc. Într-un bol combinaţi făina cernută cu praful de copt şi puţină sare, apoi turnaţi deasupra untul topit amestecat cu ou şi iaurt. Omogenizaţi cu o spatulă.
La final adăugaţi şi spanacul aromat cu praz şi urzici. Amestecaţi bine şi veţi obţine o consistenţă cremoasă. Pregătiţi o tavă şi împărţiţi compoziţia în mod egal între cele 12 cuiburi în care va creşte. Băgaţi tava la cuptor pentru 20 de minute şi gata!
Bucuraţi-vă de cele mai vesele brioşe cu urzici şi spanac pe care le puteţi savura şi calde şi reci, la micul dejun sau la prânz, ca aperitiv sau garnitură.
Poftă nebună!