Rețeta este una grecească, autentică. Am scris-o în grabă pe-un șervețel după dictarea unui bucătar generos de pe meleagurile însorite ale Greciei.
Daţi dovleceii obraznici prin răzătoare şi lăsaţi-i să se scurgă bine, apoi aşezaţi-i într-un bol cu dragoste alături ouă, pătrunjel, ceapa tocată, brânza Feta şi frunzele de mentă. Amestecaţi-le bine, potriviţi de sare şi piper şi presăraţi jumătate din pesmet. Amestecaţi din nou şi din cantitatea unei linguri de compoziţie, modelaţi chifteluţe năzdrăvane. Tăvăliţi-le bine prin pesmet şi aruncaţi-le în uleiul încins. Prăjiţi-le cam 2 minute pe fiecare parte sau până când vedeţi că s-au rumenit bine. Se servesc fierbinţi, ca aperitiv!
Poftă nebună!