Chifteluțe din dovlecei

Le-am savurat pe nerăsuflate în vacanţă, la taverne primitoare. Acum vă împărtăşesc şi vouă reţeta care m-a cucerit în zilele cu soare!
Ingrediente
  • 1 dovlecel de 500g
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 150g de pesmet
  • 50g brânză Feta rasă
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 200 ml ulei de porumb
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • opţional, câteva frunze de mentă proaspătă tocate fin
Mod de preparare

Rețeta este una grecească, autentică. Am scris-o în grabă pe-un șervețel după dictarea unui bucătar generos de pe meleagurile însorite ale Greciei.

Daţi dovleceii obraznici prin răzătoare şi lăsaţi-i să se scurgă bine, apoi aşezaţi-i într-un bol cu dragoste alături ouă, pătrunjel, ceapa tocată, brânza Feta şi frunzele de mentă. Amestecaţi-le bine, potriviţi de sare şi piper şi presăraţi jumătate din pesmet. Amestecaţi din nou şi din cantitatea unei linguri de compoziţie, modelaţi chifteluţe năzdrăvane. Tăvăliţi-le bine prin pesmet şi aruncaţi-le în uleiul încins. Prăjiţi-le cam 2 minute pe fiecare parte sau până când vedeţi că s-au rumenit bine. Se servesc fierbinţi, ca aperitiv!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii