Coșulețe cu legume

Postul poate fi și gustos și sănătos și spectaculos, atunci când ocazia o impune, iar banalele legume pot fi împachetate și altfel decât într-un ghiveci plictisitor. Coșulețele din foietaj se obțin ușor și sunt suportul perfect pentru o porție plină de arome care se combină perfect: vânătă, ardei gras și roșii cherry. Am acceptat provocarea celor de la Panasonic, de a pregăti un aperitiv pe care să-l surprind cu noua cameră Lumix și vă arăt și vouă ce am văzut prin obiectivul aparatului.
Ingrediente
  • 4 foi subțiri de plăcintă
  • o vânătă
  • un ardei roșu
  • câteva roșii cherry
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare

Primul pas este să confecționezi coșulețele. E floare la ureche! Taie cele 4 foi mari de plăcintă în câte 6 pătrate egale. Unge fiecare pătrat cu ulei de măsline și apoi suprapune câte 4 pătrate astfel încât colțurile să formeze o floare. Așează floricica astfel obținută într-una din adânciturile unei tăvi pentru brioșe. Apoi reia procesul și cu celelalte. Bagă tava pentru 10 minute în cuptorul încins la 160 de grade.

Pregătește între timp legumele. Taie vânăta rondele și ardeiul gras în două, apoi așează-le împreună cu roșiile cherry într-o tavă. Bagă tava la cuptor pe funcția grill pentru 12 minute. Taie apoi vânăta cubulețe, curăță ardeiul și taie-l și pe el mărunt. Stropește legumele cu ulei de măsline, asezonează-le cu sare și piper și umple coșulețele cu amestecul astfel obținut.

Decorează coșulețele cu frunze proaspete de busuioc.

Acum te poți bucura de ele!

Poftă bună!

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii