Drob de curcan dolofan

Una dintre cele mai cautate retete inainte de Paste este reteta de drob si in special reteta de drob de miel. Printesa Polonic va propune insa o varianta la fel de gustoasa, dar mult mai usor de digerat a acestui preparat. Drobul de curcan cu oua de prepelita e foarte usor de gatit. E imposibil sa dati gres cu aceasta reteta!
Ingrediente
  • 500 g de pulpa fiarta de curcan
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • o mana de frunze proaspete de menta
  • o mana de frunze proaspete de baby spanac
  • 4 oua ecologice
  • 8 oua fierte de prepelita
  • 20 ml ulei de masline extravirgin
  • sare de mare
  • piper proaspat rasnit
Mod de preparare

Primul pas este sa dati carnea fiarta prin masina de tocat. Spargeti ouale intr-un bol si bateti-le usor, cat sa nu le doara. Turnati ouale peste carne, plouati cu toate verdeturile tocate marunt. Dati si mai mult gust cu sare si piper. Desavarsiti cu uleiul extravirgin de masline. Amestecati toate ingredientele framantandu-le cu mana. Ungeti cu putina grasime o tava pentru copt briose. Umpleti fiecare adancitura cu compozitia obtinuta si ascundeti cate un ou fiert de prepelita in mijlocul fiecarei portii. Bagati tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 16-20 de minute.

Savurati drobul cu legume proaspete de sezon si un sos din iaurt grecesc cu frunzulite proaspete de menta, coaja rasa de lime si ulei de masline.

Pofta nebuna si Paste Fericit!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii