Opăriţi urzicile în apă cu sare nu mai mult de 5 minute, să nu le doară. Scurgeţi-le şi păstraţi apa valoroasă în care au fiert. Într-un wok încingeţi uleiul de porumb şi căliţi câteva secunde ceapa verde tocată mărunt. Adăugaţi urzicile şi mai fierbeţi totul încă 10 minute, adăugând treptat câte puţin din apa în care au fiert. Potriviţi de sare şi piper.
Încingeţi apoi cuptorul la 180 de grade şi pregătiţi 6 tăviţe pentru minitarte. Ungeţi-le bine cu unt şi tapetaţi-le cu un strat subţire de mămăligă.
Umpleţi fiecare tartă cu urzici şi băgaţi-le în cuptor pentru 10 minute. La final spargeţi câte un ou de prepeliţă deasupra fiecărei tarte şi mai lăsaţi tăviţele în fierbinţeala cuptorului încă 4-5 minute.
Se savurează şi calde şi reci ca aperitiv!
Poftă nebună!