Morcovi tineri şi vinete la cuptor cu dressing de iaurt şi tahini

Prinţesa Polonic în dar a primit de la Regele Tată cele mai proaspete şi neatinse legume din câte s-au cultivat vreodată. Aşa că-n bucătărie, într-o seară, a transformat cadoul într-o gustare fierbinte şi regală!
Ingrediente
  • 2 vinete mai mici tăiate rondele
  • 6 morcovi tineri şi fragezi bine spălaţi
  • 3 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingură de pastă de susan (tahini)
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râşnit
  • 1 linguriţă de zahăr brun
Mod de preparare

Încingeţi cuptorul la 180 de grade şi înşiraţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, morcovii fragezi şi rondelele de vinete. Stropiţi legumele cu ulei de măsline, apoi presăraţi peste ele sare de mare şi piper proaspăt râşnit. Peste morcovii tineri puteţi ploua şi cu o linguriţă de zahăr brun.

Băgaţi tava la cuptor şi aşteptaţi cuminţi cam 20 de minute. Între timp pregătiţi dressingul: amestecaţi iaurtul cu mierea şi pasta de susan, adăugaţi usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.

Savuraţi gustarea fierbinte cu lipii sau pâine prăjită!

Poftă nebună!

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii