Primul pas este să frămânți aluatul. Într-un bol încăpător amestecă făina cu sarea, adaugă apoi gălbenușurile și untul tăiat în cubulețe. Amestecă ingredientele cu vârful degetelor și adaugă treptat cei 50 de ml de apă, formând aluatul. Dă-i forma unei bile, împachetează-l în folie alimentară și lasă-l să se odinească pentru 30 de minute la frigider.
După jumătatea de oră petrecută la rece, întinde aluatul cu un sucitor, într-un strat de aproximativ 3 mm grosime. Rulează-l pe sucitor și transferă-l într-o tavă specială pentru copt tarte. Cu ajutorul degetelor poți da o formă ondulată marginilor aluatului.
Cu ajutorul unui tel amestecă apoi laptele, smântâna, ouăle, gălbenușul și nucșoara. Asezonează cu sare și piper.
Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi așează bucățelele de bacon și roșii uscate la baza tartei. Toarnă amestecul lichid deasupra și presară brânza rasă.
Bagă quiche-ul la cuptor pentru 30 de minute și apoi savurează-l alături de cei dragi, cald sau rece, cu un pahar de vin!
Poftă nebună!
foto: andreifotograful.ro