Quiche Lorraine puțin schimbat: cu roșii uscate înnobilat

Să-ncepem anul în bucătărie cu multă, multă bucurie! O bucurie sărătă de această dată, pentru că vorba lui Ispirescu, nimic nu-i mai bun ca sarea-n bucate. Firește, cu multă măsură! Așadar vă împărtășesc cu drag clasica rețetă franțuzească pe care mi-am permis s-o pângăresc cu niscaiva roșii uscate.
Ingrediente
  • Pentru aluatul de tartă:
  • 250 g de făină albă cernută
  • 1 gălbenuș
  • 125 g de unt
  • 50 ml apă
  • sare fină de mare
  • Pentru umplutură:
  • 200 ml de lapte
  • 200 ml de smântână pentru gătit
  • 2 ouă și un gălbenuș
  • 200 g de bacon
  • 50 g de roșii uscate tocate mărunt
  • 120 g de brânză Gruyere dată prin răzătoare
  • 1 linguriță de nucșoară măcinată
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râșnit
Mod de preparare

Primul pas este să frămânți aluatul. Într-un bol încăpător amestecă făina cu sarea, adaugă apoi gălbenușurile și untul tăiat în cubulețe. Amestecă ingredientele cu vârful degetelor și adaugă treptat cei 50 de ml de apă, formând aluatul. Dă-i forma unei bile, împachetează-l în folie alimentară și lasă-l să se odinească pentru 30 de minute la frigider.

După jumătatea de oră petrecută la rece, întinde aluatul cu un sucitor, într-un strat de aproximativ 3 mm grosime. Rulează-l pe sucitor și transferă-l într-o tavă specială pentru copt tarte. Cu ajutorul degetelor poți da o formă ondulată marginilor aluatului.

Cu ajutorul unui tel amestecă apoi laptele, smântâna, ouăle, gălbenușul și nucșoara. Asezonează cu sare și piper.

Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi așează bucățelele de bacon și roșii uscate la baza tartei. Toarnă amestecul lichid deasupra și presară brânza rasă.

Bagă quiche-ul la cuptor pentru 30 de minute și apoi savurează-l alături de cei dragi, cald sau rece, cu un pahar de vin!

Poftă nebună!

foto: andreifotograful.ro

Citeste si:
Comentarii

Delicii la polonic

Bucatele Bunicii